tirsdag 31. august 2010

Spare strøm - del 3


Det er mye å spare på å ha riktig temperatur i riktig rom. Ikke varm opp rom som ikke er i bruk og senk temperatur om natta og når du er på jobb hvis mulig.

Det er flere muligheter å gjøre dette på:

En mulighet er å investere i tidsur som man kan koble på alle elektriske varmekilder. På elektrobutikker får du dette for drøye 50-lappen.
Du sparer inn dette når du har spart dine første 100 Kwh på å slå av panelovner om natta og når du er på jobb.

En panelovn som bruker 1000 watt som står på unødvendig i 100 timer bruker 100 Kwh. I mange tilfeller vil dermed investeringen være tjent inn i løpet av få dager, hvis du kan redusere tiden ovnen står på med kanskje 10 timer hver dag. Deretter har du ren netto på investeringen.


Er du derimot flink til å skru av ovner hver kveld kan du slippe å investere i tidsur. Det du derimot ikke fikser er at ovnen blir slått på to timer før du selv står opp og det er grei lunk i oppholdsrommet når du står opp.

For den som vil legge mer i investeringen er neste skritt å investere i et strømstyringssystem. Når dette betaler seg tilbake har jeg ikke regnet på, men det er verdt å undersøke for den som har et stort hus som trenger mye strøm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar